Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Παραγωγή έντασης εργασίας

Το πιο κάτω βίντεο είναι καταπληκτικό. Στην αρχή φαίνεται ως μια απόδειξη διαφθοράς...αλλά δεν είναι έτσι.. Στο 0:10 μπαίνει υπάλληλος και ειδοποιεί το Νομάρχη (το Ν κεφάλαιο) ότι έχει μήνυμα στον υπολογιστή. Με δεδομένο ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα διαχείρισης email έχει ενσωματωμένο ήχο για αυτή τη δουλειά μπορούμε εύκολα (αλλά λάθος) να συμπεράνουμε ο Νομάρχης έχει προσλάβει τόσους πολλούς που δεν έχουν να κάνουν άλλη δουλειά και απλώς πάνε από γραφείο σε γραφείο και λένε στους υπαλλήλους (αλλά και στο δουλευταρά νομάρχη) ότι έχουν μήνυμα. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι...απλώς στην Ελλάδα το κεφάλαιο (δες software) είναι σχετικά ακριβό και μπορούμε να παράγουμε με χαμηλότερο κόστος υποκαθιστώντας κεφάλαιο με εργασία.

5 σχόλια:

  1. Για τον ψηφοφόρο που στέλνει email προκειμένου να ζητήσει αγγλιστί από το Νομάρχη να "συνεχίσει να δουλεύει" δηλαδή να συνεχίσει να κάνει αυτό που ούτως ή άλλως έκανε πριν τον διακόψει με το email του δεν θα γράψεις τίποτα; Αυτό θα το θεωρήσουμε λογικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω δεν κατάλαβες (πάλι) το νόημα του Νομάρχη και της διαφήμισης...Keep working δεν είναι συνέχισε να δουλεύεις αλλά συνέχισε να ΤΟΥΣ δουλεύεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του blog (sic) το κείμενο το έγραψε ο αγγλομαθής που έγραψε και το σλόγκαν plutocracy pay the crisis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν κάνοντας add τον Παναγιώτη στο Facebook χρησιμποιώντας iphone, το αποτέλεσμα είναι να φτάσει ένα μήνυμα στην προσωπική ιστοσελίδα του (!)(www.psomiadisfriends.gr) με τον ίδιο τρόπο που η Meg Ryan λάμβανε τα μηνύματα του Tom Hanks στο Υου've Got Message, τότε σίγουρα το κεφάλαιο είναι ακριβό (καθότι εξαιρετικά εξελιγμένο) και άρα η υποκατάσταση κεφαλαίου με εργασία είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Στη μαμά του το είπε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει περάσει καιρός και έχεις ξεχάσει...

    Το σύνθημα δεν ήταν "plutocracy pay the crisis" (αυτό θα μπορούσα να φανταστώ ότι βγάζει ένα κάποιο νόημα)... αλλά το αμίμητο "crisis pay the plutocracy".

    Το Κόμμα προφανώς δηλώνει ανυπακοή και στους γραμματικούς κανόνες των εθνικών γλωσσών του ευρωμονόδρομου και του μεγάλου κεφαλαίου. Το νέο σύνθημα θα μπορούσε να είναι: "Ένα άλλο use of english είναι εφικτό!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γράφω στο blog κάποιους μήνες και πρώτη φορά παίρνω 3 comments...τελικά όπου εμφανίζεται ο Νομάρχης- πλέον Περιφερειάρχης- γίνεται χαμός σε θεαματικότητα, downloads κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή