Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Replay

Στο προηγούμενο post είχαμε μια ανατροπή. Καθυστερημένα κατάλαβα (μάλλον μου είπαν) πώς θα μπορούσε να παρερμηνευτεί αυτή η ανατροπή. Έτσι αναγκάζομαι σήμερα να δείξω replay της φάσης. Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούσα ότι τα μέτρα δεν πρέπει να προχωρήσουν- διαφωνώ σε πολλά από αυτά, και θεωρώ ότι η κυβέρνηση έκανε τις γνωστές παραχωρήσεις σε διάφορες ομάδες, θίγοντας άλλες. Ακόμα πιστεύω ότι το μνημόνιο ήταν η σωστή συνταγή- αν και εμείς μόνο αυτή τη συνταγή δεν ακολουθήσαμε. Τέλος προφανώς η ανατροπή στη σκέψη μου δεν ήρθε λόγω πιθανών μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια- όταν όλοι έχουν μειώσεις πρέπει να είσαι παράλογος αν πραγματικά εσύ θες να είσαι ο μόνος που θα εξαιρεθεί.
Αυτό που ήθελα να θίξω στο προηγούμενο post δεν έπιανε την οικονομική διάσταση των μέτρων, αλλά αντίθετα τη χαοτική πολιτική δυναμική της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Οποιαδήποτε αντιστροφή αυτής της δυναμικής μπορεί να έρθει μόνο με ένα μεγάλο ηλεκτροσόκ, μια μεγάλη καταστροφή, ώστε επιτέλους να απαλλαγούμε από τους κάθε λογής ανεύθυνους εξυπνάκηδες.   

1 σχόλιο:

  1. Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ Ε/Ζ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;
    ΕΛΠΙΖΩ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ Ε/Ζ ΣΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή