Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Διορισμός

Διαβάζω στο Newsit: "Η σύλληψη του δράστη έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (17-04-2011) στην Πεδινή Ιωαννίνων. Αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του, μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής για εξαπάτηση. Όπως τους είπε το θύμα, του έδωσε 2.000€ επειδή τον πίστεψε πως έχει τη δύναμη να διορίσει συγγενικό του πρόσωπο στο δημόσιο. Όταν οι μέρες πέρασαν και ο δράστης έπαψε να δίνει σημεία ζωής, απευθύνθηκε στην αστυνομία...

 Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης τον τελευταίο μήνα, με τον ίδιο τρόπο, απέσπασε 9.000€, ενώ κατά τα έτη 2008 και 2009, απέσπασε από άλλο κάτοικο της περιοχής 10.500€, πουλώντας πάντα το παραμύθι του διορισμού στο δημόσιο."
Αναρωτιέμαι ποιος άραγε φταίει παραπάνω; Αυτός που τα πήρε ή αυτός που τα έδωσε; Άραγε υπάρχει κάποιος που πλήρωσε και διορίστηκε έστω ως συμβασιούχος; Και άραγε τι θα έλεγε το "σεβαστό" Ανώτατο Δικαστήριο...αυτός ο συμβασιούχος θα έπρεπε να μονιμοποιηθεί; Και αν δε πρέπει να διοριστεί αυτός, θα πρέπει να διοριστεί αυτός που χρησιμοποίησε πολιτικό κεφάλαιο (αντί για οικονομικό) για να διοριστεί; Μήπως κύριοι δικαστές πρέπει να διοριστούν πρώτα αυτοί και μετά όσοι  πέρασαν με κάποιο γραπτό διαγωνισμό; Μήπως πρέπει να έχουν προτεραιότητα (αφού η απόφασή σας  είναι δεσμευτική) ακόμα και αν είναι απλοί υπάλληλοι γραφείου έναντι πιο παραγωγικών ειδικοτήτων (πχ γιατροί, νοσηλευτές, πυροσβέστες, εκπαιδευτικοί...); Έχω μια καλή ιδέα....τι θα λέγατε κύριοι δικαστές αν αντί για δικαστικούς υπαλλήλους και δικαστές, φέτος προσλαμβάνανε όλους τους συμβασιούχους που νομιμοποιήσατε και αυτούς που σκοπεύετε να νομιμοποιήσετε; Η απόφασή σας παραμένει ίδια; Πιστεύω πως ναι, γιατί στο κάτω κάτω η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Αν και τα τελευταία χρόνια η οφθαλμιατρική κάνει θαύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου