Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μπουρδολογία

Ημέρες χαλάρωσης ήταν οι προηγούμενες 10 μέρες, και είχα την ευκαιρία να δω στην τηλεόραση (έστω στο zapping) πράγματα που με τίποτα δε θα έβλεπα διαφορετικά. Ένα από αυτά ήταν η (θρυλική) συνέντευξη του τεράστιο συνθέτη Μ. Θεοδωράκη σε πρωινή εκπομπή (υπάρχει στο youtube, και παίζει καθημερινά στην ίδια εκπομπή). Τιμή και δόξα στον συνθέτη, αλλά συγγνώμη δε μπορώ να του αναγνωρίσω σε καμία περίπτωση την ικανότητα του φιλόσοφου ή του πολιτικού στοχαστή ή του οικονομολόγου. Επίσης να θυμίσω σε όσους δε το ξέρουν ότι συμμετείχε και σε κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση (ως υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου- ή δε θυμάμαι πως την είχε ονομάσει η τότε κυβέρνηση), άρα και αυτός έχει τις ευθύνες του για το χάλι μας. Επίσης να σημειώσω ότι στα μαθηματικά δεν υπάρχουν 100 χιλιάδες δισεκατομμύρια, αλλά 100 τρισεκατομμύρια. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρια.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον (στα πολύ λίγα που άκουσα) είναι η ιδέα ότι το μνημόνιο δίνει δυνατότητα στους δανειστές (sic) να εκποιήσουν και να πουλήσουν- ανταλλάξουν την Ακρόπολη. Ο συνθέτης πάει ένα βήμα πιο πέρα και λέει ότι μπορεί η Γερμανία να το κάνει και να την πουλήσει μετά στην Τουρκία. Τέλεια ιδέα. Η Τουρκία θα αγοράσει με 100 τρις Ευρώ (ενώ το ΑΕΠ της είναι κάτι λιγότερο από 1 τρις Ευρώ!) την Ακρόπολη και θα ανεβάσει την τούρκικη σημαία εκεί. Βέβαια το μετά δεν το λέει...το τι θα κάνει η Τουρκία (ή όποια άλλη χώρα) ένα "βράχο" στη μέση μιας άλλης χώρας δε μπορεί μάλλον να το συλλάβει...μήπως θα ανεβάζει φρουρά κάθε μέρα πάνω για να προστατεύουν τη σημαία; Από που θα περνά αυτή η φρουρά; Και αν θέλουν τόσο πολύ την Ακρόπολη γιατί να χρεωθούν με εκατό φορές το ΑΕΠ τους αντί να κάνουν ένα πόλεμο και να πάρουν μαζί και την Αθήνα (και τα πετρέλαιά της- sic); Βέβαια όσοι πιστεύουν αυτή τη συνέντευξη θα πουν- εεε, μην τα παίρνεις όλα κυριολεκτικά! μόνο πείτε μου την άλλη φορά τι πραγματικά εννοείτε και μη λέτε μπούρδες και φωτοβολίδες που ακούγονται ωραία.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ακατάσχετης μπουρδολογίας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Ο καθένας βγαίνει και λέει κάτι, χωρίς να σκεφτεί και ο κόσμος τον ακούει χωρίς να σκέφτεται  και αυτός. Και μη μου λέτε για το Μίκη και πόσο σημαντικός είναι, γιατί θα σας θυμίσω ότι προέβλεπε την επιτυχία του κομμονισμού συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια υιοθέτησης του στην Ελλάδα, αλλά αργότερα συμμετείχε μαζί με τον Ανδριανόπουλο και το Μάνο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη...και τα δυο αυτά γεγονότα τα υπενθυμίζω για να πείσω ταυτόχρονα και τους αριστερούς και τους δεξιούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου